Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Vill du se Accessibility Cloud, lyssna på Useit om WCAG 2.2 eller hur Handelsbanken jobbar med tillgänglighet?

Det är mycket fart på tillgänglighet numera. Nyss berättades det om ehandel för alla med anledning av tillgänglighetsdirektivet 2025. Mer denna vecka är från Useit och Accessibility Cloud.

Useit: WCAG 2.2 – Vad är nytt?

Fredag 13:e oktober mellan 10-11. Tillgänglighetsspecialisterna på Useit (Tommy Olsson och Frida Sandberg) kommer prata om vad som är nytt med WCAG 2.2-versionen och vad som försvinner.
Teams: WCAG 2.2 – Vad är nytt?

Accessibility Cloud: Öppen demo

13:e oktober klockan 11-12 kommer Umut Gultekin från Accessibility Cloud att köra en öppen demo av deras verktyg för tillgänglighetsgranskning.

Det här är ett tillfälle för dig som vill kunna ställa initierade och tekniska frågor direkt till skaparen av Accessibility Cloud. Umut erbjuder detta tillfälle speciellt för Webperf-communityt och alla är välkomna att ansluta, ställa frågor om skillnader mellan olika vanliga verktyg, etc. Det här kommer bli kul och nördigt kan man anta.
Teams: Öppen demo av Accessibility Cloud

Handelsbanken: så här jobbar vi

Klockan 14 den 25:e oktober kan du ansluta till ett Zoom-möte för att lyssna på hur Handelsbankens Accessibiity Manager, Anna Stålberg, tänker kring inkludering och tillgänglighet.

Under webbinariet berättas det mer om hur en stor organisation som en affärsbank väver in tillgänglighet i det dagliga arbetet och hur de konkret tar sig an det Europeiska Tillgänglighetsdirektivet. Det blir praktiska exempel och tips på vad som fungerat inom banken som andra organisationer nog kan lära sig av. Dessutom delar Anna med sig av sina tankar kring de utmaningar som finns inom området.
Webinar: Handelsbanken: så här jobbar vi

Begripsam och PRO: Att skapa digitala tjänster som fungerar för alla användare

14:e november mellan klockan 9-12 kör Begripsam och PRO ett webbinarium. Ämnet är hur man utformar tjänster som är enkla att använda, och att följa riktlinjerna i WCAG räcker inte.

Webbinariet ger en introduktion till kognitiv tillgänglighet, vägledande principer och praktiska rekommendationer.
→ Mer om Att skapa digitala tjänster som fungerar för alla användare (fanns på https://pro.se/aktiviteter/digisen/webbinarier-hosten-2023.html)

Ehandel för alla – en halvdag om de nya lagkraven på tillgänglighet

Arrangerades 10:e oktober och nu ligger inspelningen ute på Youtube. Tre och en halv timme om hur man klarar av förberedelserna inför 2025 från tillgänglighetsdirektivet som börjar gälla vissa i privat sektor.
Youtube: E-handel för alla - en halvdag om de nya lagkraven på tillgänglighet