Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Webperfs API för de med premium-tjänsten

Har du Webperfs premiumtjänst? Då finns också en mer teknisk åtkomst via vårt webb-API. Det gör att du kan integrera dina system med Webperf och automatisera dina tester.

Du kan sedan mitten av juli styra Webperf och bygga dina egna integrationer för att automatisera dina tester. En teknisk API-dokumentation finns här., och med premium har du ju också möjlighet att få support med sånt här.
De som skaffar Webperf premium under beta-perioden av API:t får API-åtkomst även med det lilla premium-paketet. Om API-funktionen är viktig för dig och du tycker premium liten räcker för dig så glöm inte att ta upp detta i samband med din beställning.
Detaljer om Webperf Premium


Nya funktioner är att via API:t kunna:

  1. Trigga omtest av startsidan (det som syns publikt på Webperf).
  2. Startar privata tester av upp till 10 st undersidor åt gången.
  3. Hämta ut resultaten av privata tester. 
  4. För webbyråer: Få reda på vilka verktyg för webbanalys som används av Webperfs publikt listade webbplatser. Eller vilka som har tillgänglighetsbrister.

Exempel på användningsområden

Det finns förstås massor med sätt att integrera och olika användningsfall. Nedan kommer några förslag som inspiration.

  1. Privat test: Du själv eller en webbredaktör undrar om en ny sida håller måttet. Ert CMS postar den nyskapade webbsidans adress till Webperfs API och ni har inom några minuter cirka ett dussin olika tester utförda och hämtningsbara via API:t.
  2. Privat test av intranät eller acceptanstestmiljö: Ni har godkänt Webperfs fasta IP-adresser och kan därför få webbsystem innanför brandväggen testade vid behov.
  3. Omtest: Er devops-miljö triggar automatiskt ett omtest av webbplatsen i samband med varje driftsättning av ny kod och innehåll.
  4. Historiska betyg: Ni vill visa webbplatsens betygsutveckling över tid på intranätet eller en dashboard för UX-teamet.
  5. Informationsunderlag: Säljaren på er webbyrå vill kunna följa vilka norska kommuner som har tillgänglighetsbrister, till sitt presale-arbete.

Vilken kvot har jag för att använda API:t?

Du som har åtkomst till API:t har minst 30 st krediter för omtest och ytterligare 30 st för privata tester. Dessa förnyas löpande över en period om 4 veckor.
Det innebär att om du spenderar allihop under en dag kommer det dröja fyra veckor innan du får nya.


Krediterna är primärt kopplade till den webbplats du har åtkomst till. Om det är fler än bara ditt användarkonto som kommer åt samma webbplats med premium delar ni på kvoten. Med ett eventuellt undantag! Om ditt användarkonto har premium för webbyråer, eller Webperf premium stor/custom, har du ofta fler krediter.

Kolla kodexempel och API:ts dokumentation

Även om du inte har Webperfs premiumtjänst kan du provköra API:t genom ett demokonto för Webperf.se, du hittar detaljerna i dokumentationen och kodexemplen.