Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Premiär: Testa premium i 3 månader för 5 kronor (först till kvarn)

Skärmdump från gränssnittet inne i premium.webperf.se för de som har ett Premium-konto och abonnemang på SaaS-tjänsten

Idag lanseras premium officiellt! Det vill vi fira med att dela ut ett gäng pröva-på-abonnemang till dig som vill testa.

Det finns 20 st premium liten-konton som gäller i tre månader. Först till kvarn. Du kan kolla på erbjudande-sidan vad Liten-paketet innehåller.

Kortfattat innebär det bland annat att:

  1. Oavsett om du redan har eller inte har din webbplats på Webperf.se kan du få den testad. Om din webbplats inte listas och inte passar i en befintlig kategori hamnar den i en dold kategori.
  2. Webbplatsen kommer automatiskt testas varje vecka.
  3. Du får varje månad 30 st testkrediter för att manuellt kunna starta tester när du så önskar.
  4. Du kan bjuda in kollegor och din byrå till samma premium-konto.
  5. När din testperiod är över kan du ladda ner alla dina testdata.

Lanseringserbjudande: 3 månader med Webperf Premium liten

Men, fanns inte Premium förut?

Jo, Premium smyglanserades egentligen 2019. Men det har aldrig lanserats officiellt då det varit i en utvecklingsfas med ett antal pilotverksamheter. Först nu i början av 2024 finns tillräckligt mycket av funktionerna på plats för att börja släppa på både individer och verksamheter.

Vad innehåller premiumtjänsten?

Nedan finns en video med inspelning av hur Webperf Premium kan se ut om man har Liten-konto för två stycken webbplatser. Men om du föredrar att få en guidad tur är det också ett alternativ:
Boka in dig för en demo av premiumtjänsten

Se nedan för textalternativ till det som sägs i videoklippet.Textversion av video ”Vad är Webperf Premium”

Nedan är för dig som inte har möjlighet att lyssna eller höra ljudet i ovanstående videoklipp.

Vad är Webperfs premiumerbjudande?
Jo, det är för dem som vill ha hjälp att använda de tester som Webperf-communityt sammanställt. Det går ju att på egen hand göra stickprov vid behov, eller om man är en utvecklare kan man själv försöka komma igång med testerna och hur man ska handskas med testresultaten.

Men om man hellre bara kommer i gång direkt så finns premium, då får man också viss support. Och man kan läsa mer om de olika premiumnivåerna som finns på Webperf.se.

Nu tänkte jag visa vad man får tillgång till med premium. Först så går man in på premium.webperf.se och skriver in sin mailadress. Då kommer ett mail med en sån här magisk inloggningslänk som man ska klicka på.

Det finns alltså inga lösenord att hålla reda på för Webperf. När man har klickat på den länken som man fick i mailet, då kommer man rakt in i instrumentpanelen. Och den ser ut så här.

Det finns olika behörigheter och olika storlek på konton och sånt där. Men det vi har här är ett exempel med en lokal fiberförening. Då får man nån form av översikt, totalbetyget som är samma som man ser ute på Webperf.se. Det finns notiser. Hösten 2023 gjordes ett tillgänglighetstest på 400 sidor. Det går att ladda ner resultatet här.

Man kan kolla vilka användare som har åtkomst. Man kan också se vad som har hänt med den här webbplatsen via "administrera", få lite översikt, få lite data om hur ofta det här webbplatsen testas. Just i den här fallet varje vecka.

De här är de olika kategorierna av betyg. Sen har man en betygsutveckling som man kan se hur var det när vi började med den här webbplatsen hösten 2023. Hur har betygen utvecklats sen dess? Och så har man ju de senaste testresultaten här.

Man kan klicka in och få detaljer. Ibland får man lite extra information som inte ser ute på Webperf.se. Det samlas bara för de med premium.

Man kan också få hela historiken för ett specifikt test. Nu är vi under ”Tester” här ute i menyn. Då kan man se om det har förändrats någonting. Så kan man hoppa mellan de här olika testtyperna som finns.

Kan man ju exempelvis bekräfta om man har gjort något åtgärd så kan man se att det har blivit bättre jämfört med ett tidigare tillfälle. För ett enskilt test.

Det finns verktyg om jag vill testa om webbplatsen. Jag kanske har lagt ut något nytt nyss. Eftersom den här webbplatsen bara testas en gång per vecka behövs de testkrediter som alla med premium får. Att man under en 30 dagars period kan testa 30 gånger manuellt. Så då kan jag klicka här och välja att den ska testas igen.

Det tar du några minuter så kommer testningen att dyka upp här inne i premium. Så ser du att det har gått åt en kredit.

Man kan begära en tillgänglighetsutvärdering. Det är alltså en automatisk testning så det är ingen manuellt arbete här. Det här är någonting man kan göra en gång i månaden. På de här små premiumkontona kan man välja att testa 10 till 25 stycken sidor per tillfälle. Men har man något av de större premiumkontona kan du välja upp till 2 000 sidor varje månad då.

Och om man vill jobba vidare med sina testresultat eller använda dem i Excel eller göra en Business Intelligence så kan man ladda ner sina historiska data. Och få en exportfil. Då får man allting så det är ett bra sätt när man känner att man är färdig med sina insatser med Webperf-testerna. Det är respektive kunds data, man äger sina data själv.

Sen kan man ha privata tester. Det är alltså tester som inte syns ute på Webperf.se. Man kan testa valfri undersida på webbplatsen så att det är bara att skriva in den adressen. Och klicka på ”Testa undersida”.

Och man kan ha återkommande testningar så att man testar varje vecka eller varje månad, för någon viss undersida. Och det är ju lämpligt till exempel för landningssidor eller sidor som man behöver hålla extra koll på utöver startsidan på webbplatsen.

Man får olika många sådana här återkommande tester beroende på vilken storlek av Premium man har.

Sen går det att ha mer än en webbplats inne i premium. Så det vi ser här är att jag är inne på den här webbplatsen – Fiberföreningen. Jag kan ha massor med webbplatsen här. Och då kan man växla till en annan webbplats.
Det går att snabbt jämföra de olika webbplatsen jag jobbar med. Jag ser totalbetyg. Det är sämre på fiberföreningen. Men föreningen är bättre på tillgänglighet än min privata blogg. Och hastighet och sen har vi informationssäkerhet.

Men om jag vill hoppa mellan de här olika så klickar jag bara. Om jag har massor med webbplatser kan det vara fiffigt att få ner de här översiktliga betygen. Jag kanske har 30 stycken webbplatser inne i verktyget. Då kan jag ladda ner deras betyg. Då får jag alla de här siffrorna per webbplats.

Låt oss hoppa över till en annan webbplats. Så, då får jag ju en annan instrumentpanel. Och skulle jag vilja bjuda in någon så kan jag göra det ifall jag har det som kallas för lokal admin eller ett adminkonto. Då kan jag fylla på här att jag vill bjuda in den här personen. Personen kommer att finnas med bland de som har behörighet här.

Och är det så att man kör fast med någonting så finns det vanliga frågor och svar. Det kan vara att man laddat ner sina data. Så undrar man vad är alla de här siffrorna i den här exportfilen betyder. Då finns den dokumentationen här.
Man kan ha frågor om vilken support som finns. Eller att man vill veta vilken IP-adress som är aktuell just nu för testservrarna. Och att apropå support så får man ju begränsad support. Det får man genom att höra av sig till support@webperf.se.
Och vi har också en Premium-kanal inne i Webbpefs Slack där man kan komma in och diskutera och kravställa vad som ska utvecklas.
Det var det jag tänkte visa.