Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Webperf #31

Illustration av ett brev, samt texten

Nyhetsbrevet Webperf #31 – skickat 7:e december 2022. Om adventkalendrar med kunskap, bäst i december och konferenstips för 2023

”Simplicity is achieved when everyone can easily understand and use the design, regardless of experience, literacy, or concentration level.”
– William Lidwell

Intro

God jul i stugan!

Apropå jul så skrivs det på webbnördiga adventskalendrar. HTMHell har en och Web Performances brukar vi tipsa om varje år. En annan återkommande grej är att ta sig an utvecklaruppgifter med anledning av att julen närmar sig – Advent of Code. Unga Programmerare har en kodkalender för ovana utvecklare och du som vill ha en utmaning kan kolla in Advent of Code 2022.

Webperf hade pressackreditering på årets Internetdagarna. Om du inte läst vår rapportering ännu så finner du den här:
Rapport från Internetdagarna 2022

Om du tror att en vän eller kollega skulle uppskatta detta nyhetsbrev, ja skicka dem då den här länken så kan de påbörja sin egen prenumeration.

Allt gott

/Webperf crew


Hoppa till avsnitt:

  1. Webbkonferenser för 2023 uppdaterade
  2. Har du utpekade testsidor?
  3. Vilka webbplatser var bäst i december?
  4. Kurser i webbkompetens

Webbkonferenser för 2023 uppdaterade

Konferenslistan på Webperf har fått sig en välbehövlig ansiktslyftning och uppdatering i början av december. Nu är det möjligt att filtrera konferenser efter land och vilket ämne som konferensen handlar om.

Dessutom är det mängder med nya konferenser inlagda. Idag är det 90 st konferenser inlagda för 2023, inom alla möjliga ämnen.
Konferenser och evenemang

Har du utpekade testsidor?

Det finns mängder med olika förfaranden man kan ha vid utvärdering av sin webbplats. Men om man nu inte kommit igång med ett ordnat sätt eller vet hur man vill göra kan det underlätta att läsa på om hur någon annan gör. Poängen är inte nödvändigtvis att man ska hålla med om allt, men man kan ta ställning till vad man gillar och vad man vill förkasta vid sitt egna arbete.

I nedan bloggpost delar Webperfs grundare, Marcus Ö, med sig om hur han brukar gå tillväga med testning. Det börjar med stickprov för att skaffa sig ett första anekdotiskt intryck och blir beroende på intresse allt mer noggrant.
Varför ha designerade testsidor för utvärdering? (Webperf)

Så vem var bäst i december 2022?

Region Norrbottens ganska nylanserade webbplats tycks nu ha trimmats in och leder nu sin kategori. Grattis!

Kurser i webbkompetens

I vår värld rör det på sig konstant när det gäller vilka kunskaper man behöver i sitt jobb. Det kan vara både en rolig sak men också ansträngande då det är svårt att luta sig tillbaka.

Här kommer lite inspiration på kortare utbildningar och kurser du kan fundera på.

Avslutningsvis…

Vi har en Slack-kanal öppen för vem som helst. Där diskuterar vi kvalitetskriterier som Webperf använder, ger support till varandras strävan att bygga bra webbplatser, bland annat:

Letar du läsning i snödrivan?

Gratisböcker:

Om du gillade detta nyhetsbrev får du gärna fundera på om du känner någon som borde prenumerera. Skicka dem denna länk för att anmäla sig till nyhetsbrevet i så fall!