Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Sitevision gick back ekonomiskt men ökar omsättningen

Siffror om Sitevisions ekonomi fram till sista april 2023 är nu redovisade. Mer omsättning, mer personalkostnader men negativt resultat.

Breakit rapporterar om Sitevisions ekonomiska resultat för 2023. Nu kanske man inte behöver oroa sig riktigt ännu eftersom Sitevision har en del kassa som buffert.

”Bolagets kassa sjönk från 77,7 miljoner kronor till 65,3 miljoner kronor.”
De ökar – men vänder till förlust (Breakit, 18:e januari 2024)

Sitevision knapar in på Optimizely

En annan nyhet, fast några veckor gammal, är att Sitevision enligt Web Service Awards mätmetoder är störst i Sverige på intranät, men ännu inte på den publika webben.

“Under de senaste två decennierna har den svenska marknaden för CMS-verktyg dominerats av Sitevision och Optimizely/Episerver, där den senare varit marknadsledare i två decennier. Nu är ett tronskifte på gång, visar analysföretaget Web Service Award (WSA) som sedan 18 år tillbaka släpper årliga rapporter med analyser av marknaden för svenska intranät och webbplatser.”
Tronskiftet på CMS-marknaden: Sitevision störst på intranät och kan vinna kampen om webbplatserna (Mynewsdesk, december 2023)

Enligt de tusentals svenska webbplatser som listas på Webperf.se leder dock Sitevision redan över Optimizely med viss marginal. I januari 15,3% har Sitevision mot 12,6% för Optimizely.
Statistik om webbplatser Webperf.se följer