Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Webperf Premium växer - ansluter första webbyråkunderna

Vy över ett kontor där anställda på en webbyrå jobbar

Webperf finns öppet som testramverk och som ett index. Men också att hyra som tjänst för de som föredrar en SaaS-tjänst. Under 2024 har tre stycken webbyråer skaffat premium till sig själva och sina kunder.

Som webbyrå kan du få din egen webbplats rejält och frekvent testad, samtidigt som du kan ansluta ett gäng av dina kunders webbplatser. Närmare bestämt upp till 20 webbplatser.
Det är upp till er att välja vilka webbplatser så det kan lika gärna vara tio kunders skarpa webbplatser kompletterat med acceptanstestversionerna – för att påvisa hur den nya webben kommer bli bättre än den som ersätts.

Att ha både sin skarpa webbplats och den under utveckling har visat sig framgångsrikt för både en statlig myndighet, ett nordsvenskt universitet och bolaget Factor10.

Som VD:n för Webperf-kunden Factor10 uttryckte det:

”After we published the updated website, we used Webperf to get a more thorough review than just through Google’s PageSpeed Insights. A problem well-stated is half-solved. We started with a total grade of 4.36 and, after fixing a few easy things, went up to 4.68. That step took around an hour. My point is that it’s usually easy to quickly fix low hanging fruits.”
– Jimmy Nilsson, CEO factor10

Factor10 har med stöd av sitt premiumkonto uppnått högsta betyg på samtliga tester. Och visst är det kul att toppa sin kategori på Webperf, men den stora nyttan kommer i organisk söktrafik, att besökarna faktiskt konverterar på uppsatta mål, etc.

Vad ingår i en webbyrås premium?

Till att börja med får byråns egen webbplats ett speciellt konto där man kan lägga till sina kunders webbplatser. Ens egna webbplats testas automatiskt två gånger per dygn och man har 1000 testkrediter per månad för att kunna köra om tester vid behov. Om du önskar kan du ge detta till en av dina viktigaste kunder istället – för kanske är er egen webbplats inte så viktig i jämförelse?

Du kan sätta upp:

  • veckoliga tester av 5 st landningssidor
  • valfria stickprov på undersidor när du har behov
  • hålla koll på 3 st valfria webbplatser (inklusive konkurrenter) på veckobasis

Du kan bjuda in kollegor att jobba med byråkontot och välja om kunderna ska få vara med i arbetet och få sina egna behörigheter.
Som byrå får du alltid ett konto med åtkomst till Webperfs API, både för webbyråns och kundernas webbplatser. Det gör att du kan bygga automatiseringar, integrera mot ert CMS och dra nytta av webhooks.

Automatiska tillgänglighetstester ingår

Du kan själv starta automatiska tillgänglighetsutvärderingar av er egen och kundernas webbplatser varje månad. Resultat får du inom ett dygn, om inte tidigare.

Du får upp till 500 sidor tillgänglighetstestade för din webbplats och cirka 50 för kundwebben. Det kommer en CSV-fil baserat på Deques axe-core-tester.
Axe-core får betraktas som branschstandard inom automatisk testning, men för de av dina kunder som lever under DOS-lagen eller motsvarande som från juni 2025 gäller många inom privat sektor är inte automatisk testning gott nog.

Du kan exportera alla data för bearbetning i andra verktyg. Har du kunder i offentlig sektor har vi ofta historik sedan 2018 som du kan få ut.

Vad får dina kunder ut av Webperf Premium?

Det är upp till dig om du vill bjuda in din kund till premiumkontot eller ha det för dig själv!

En anledning att låta bli är om kundens tekniska förståelse inte är särskilt hög. Då är det bättre att själv jobba med premium för den kunden och förmedla hur det går för dem. Du kommer ha grafer i din premium som visar hur betygen utvecklar sig över tid och dessa är troligen gott nog att dela med din kund.

I andra fall finns det extremt tekniskt insatta kunder som har ett stort engagemang. Dessa kan tack vare sin byrå få premium-åtkomst och möjligheten att laborera med sin webbplats för att trimma in saker de själva har kontroll över. Har du en kund som redan är aktiv i Webperf-communityt kommer det förstås ses som ett mervärde att ni erbjuder Webperfs premium som en del av ert åtagande.

Var och en av dina kundwebbplatser får 500 testkrediter per månad. Det gör att du (och kunden) kan köra alla Webperf-tester varje dag, eller ett enskilt test 500 gånger per månad. Utöver den automatiska testningen som görs varje vecka.

Din kundwebbplats kan varje månad få en tillgänglighetsutvärdering på upp till 50 st sidor. Det låter kanske inte så mycket men det är en tydlig indikation på om det finns enkelt funna tillgänglighetsbrister eller inte. De allra flesta webbplatserna har systematiska brister som syns om man testar igenom en handfull sidor. För att upptäcka sådana problem är 50 sidor mer än nog.

Varje kundwebbplats får 3 st landningssidor som de kan följa på veckobasis hur de presterar på Webperf-testerna. Och de har sina egna engångstester av undersidor de råkar vara intresserade av.

Dina kunder kan genom dig vara ganska självgående i att förbättra sin webbplats. Vissa saker behärskar de själva, andra grejer behöver du hjälpa till med.

Vem har kundkontakten?

Du har kundkontakten! För ett webbyråkonto hos Webperf är det byrån som sköter supporten till de kunder man bjuder in. Webbyrån kan i sin tur få support av Webperf.

Webperf står fast vid att inte vilja konkurrera med någon. Varken webbyråer eller IT-avdelningar. Bjuder du in din kund är det din kund att stötta och utveckla.

Nyfiken, har frågor eller vill se hur premium för webbyråer funkar?

Om du vill läsa på mer om byrå-premium finns prislapp och lite detaljer här.

I nedan video kan du se ungefär hur premiumtjänstens webbgränssnitt ser ut för din kund. Skillnaden är att du som byrå kan bjuda in kunder, kollegor och lägga till nya webbplatser.

Om du vill ha en demo av premium för webbyråer eller bara ta ett möte innan du bestämmer dig kan du välja en tid i nedan öppna kalender.

Boka in ett möte via Calendly