Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Webbanalys-boken nu som talbok, samt kurslitteratur på Lunds Universitet

Webbanalys-boken nu som talbok, samt kurslitteratur på Lunds Universitet

För dig som av en eller annan anledning har svårt att läsa själv finns nu boken om webbanalys som talbok. Detta på grund av att någon med lässvårigheter krävt ut boken via det hål i upphovsrättslagen som Myndigheten för Tillgängliga Medier jobbar med. Jag tycker förstås att det är kul att boken är efterfrågad och att den blir till talbok för de som behöver det.

Jag har svårt att läsa - hur kommer jag över talböcker?

Du kan vända dig till ditt närmsta bibliotek och berätta att du har svårt att läsa, det är inte konstigare än så. Att ha svårt för att läsa text ska inte hindra en person att delta i samhället, studera eller ta del av något.

På grund av att min moster har jobbat med dessa frågor på bibliotek i årtionden har jag lite koll på ämnet. Talböckerna har blivit mycket bättre även fast de inte är i samma klass som en ljudbok som lästs in av en professionell skådespelare. Skillnaden är att en talbok läses in av en maskin. Det gör att många svenska sammansatta ord får ett underligt uttal.

Riktigt bra ljudböcker är inlästa av skådespelare med känsla för betoning, tempo och takt. Sånt saknar den maskinella inläsaren Daisy dessvärre. Men jag tycker själv att man klarar av att bortse ifrån detta för det mesta.

Du hittar boken om webbanalys på Legimus

Boken om webbanalys nu som kurslitteratur på Lunds Universitet

En annan bra nyhet under våren är att Lunds Universitet har tagit upp boken om webbanalys till sin litteraturlista från och med våren 2018. Det är kursen SKOC42, Strategisk kommunikation: Digital marknadskommunikation det handlar om. Utöver webbanalys-boken finns böcker om konverteringsoptimering, digital marknadsföring samt digital konsumtion.

Webbanalys-boken kan nu läsas och laddas ner gratis ›