Gå direkt till sidans huvudinnehåll

Konferenser om webbanalys

Konferenser om webbanalys

Förutom att en kurs i webbanalys kan vara intressant finns också alternativet att gå på någon form av konferens. Det finns massor med specialiseringar inom det jag väljer att klumpa samman som webbanalys. Kanske störst idag är konverteringsoptimering och sökmotoroptimering.

Svenska konferenser om webbanalys

De finns tre riktigt ”webbanalys-generiska” konferenser om webbanalys i Sverige. Den ena är Dagens Medias Webbanalysdagen, som arrangeras av Talentum Events. Arrangören tycks ha en obefintlig URL-strategi och dödar konferensens adress frekvent, så kolla in dem via Talentums startsida.

Den andra är Digital Analytics Conference som arrangeras av Wednesday Relations varje år (som även de länkar till en egen 404-sida, hmmm). Den gick tidigare under namnet Google Analytics Conference, men det kanske dels gjorde Google irriterade eller var lite missvisande då det är aningen smalt för hur webbanalys praktiseras idag.

Ännu en är Analyticsdagarna som arrangeras av Summit and Friends.

Konverteringsoptimering och alla dessa Meetup

Vill man istället gå på något mer specifikt finns Conversion Jam i Stockholm, arrangerat av Conversionista!

Om du ännu inte besökt Meetup.com så har du missat något. Där finns entusiastgrupper för allt från gravidyoga till hur man producerar poddar. En grupp inom detta ämne är den jag själv startat upp, Göteborg Data Analytics Meetup, som dels kommer fungera som en användargrupp för Tableau-användare men garanterat också titta på analys av datakällor ur ett bredare perspektiv. Gillar du att analysera potential kring prestandaoptimering bör du bevaka vilka talare som dyker upp på Stockholm Web Performance Group, ibland bokar de in kändisar som Vitaly Friedman från Smashing Magazine.

Andra intressanta Meetups i Stockholms närområde är bland annat:

Det finns förstås lite Meetups i Öresundsregionen också, bland annat:

Internationella webbanalys-konferenser

Mest hypat är nog Superweek, inte minst då de brukar boka in stora namn som Avinash Kaushik m.fl. De har också valt en del intressanta platser. Missa inte att kolla in de tidigare föreläsningarna, många finns på Youtube.

eMetrics Summit arrangeras på ett flertal ställen varje år. Deras nisch är marknadsanalys.

Vill du hänga med i vad som händer internationellt i Meetup-formatet så har de ämnen man kan kolla in emellanåt. Bland annat data analytics och web analytics är värda att titta till emellanåt.

Det finns ju som du kanske vet en branschförening för webbanalytiker, Digital Analytics Association (DAA). DAA arrangerar symposier emellanåt.

Är det något du saknar ibland dessa förslag? Tipsa genom att skriva en kommentar.

Webbanalys-boken kan nu läsas och laddas ner gratis ›

Till toppen