Medier vi valt ut för kvalitetskontroll

Medier vi valt ut för kvalitetskontroll

På grund av att medier har en viktig funktion i ett samhälle vill vi ha med dem på denna webbplats. Men det visade sig svårt att välja vilka som får vara med. Men till sist har vi kommit på ett sätt att följa en logisk måttstock för vilka medier som är väletablerade och borde tas med på denna webbplats.

De medier som fått mer än 100 kkr i distributionsstöd av myndigheten för press radio och tv kvalificerar sig till webperf.se

Anledningen till denna gräns är för att det finns massor med medier och det här är ett sätt att få en lista över de som är etablerade. I denna lista saknas kvällstidningar som Expressen och Aftonbladet. Dock ingår SVT och Sveriges Radio då de har ett samhällsuppdrag.

Vi har utgått från listan för 2017, den kan du kolla in här:

mprt.se/Documents/Presst%C3%B6dsn%C3%A4mnden/ Distributionsst%C3%B6d/Distributionssto%CC%88d%202017.pdf

I vanlig ordning krävs att man har en egen webbplats/domän, något inte alla har i denna lista.

Utvalda medier är:

Publicerat: 2018-08-30

‹ till bloggen

Medier

Medier har en viktig funktion i ett samhälle. De medier som 2017 fått mer än 100 kkr i distributionsstöd av Myndigheten för press radio och tv har kvalificerat sig till denna lista. Dessutom aktörer där offentlig sektor är avsändaren. Det vill säga att syftet är kommunikation framför journalistik.

Aktuellt genomsnitt för totalbetyg: 2.2 av 5.

Se aktuell lista med medier


Omslag för boken Webbanalys – förstå och förbättra användarnas upplevelse

Boken Webbanalys – förstå och förbättra användarnas upplevelse finns nu att läsa här på webperf. Läs eller ladda ner webbanalys-boken